auto
0

Oldtimer rally Sarajevo 2004.

NINA/Sarajevo-X
U Sarajevu je 8. maja održan tradicionalni proljetni Oldtimer rally "Sarajevo 2004." na kojem je po izboru građana za najljepšeg oldtimera izabran Plymouth iz 1931. u vlasništvu Miće Miletića iz Švicarske.

Drugo mjesto, za najoriginalniji utisak vozila i vozača, pripalo je Živanu Pašiću s Fordovim terencem iz 1941., a nagradu grand prix za najviše sudionika iz jednog kluba odnijeli su članovi oldtimer cluba iz Našica u čije je ime nagradu primio Ivan Teklić.

Kako je za NINA-u izjavio organizator te manifestacije Nedim Husić, na rallyju je učestvovalo 40 starih vozila i 18 motora, a osim oldtimera iz Slovenije, Hrvatske, BiH i SCG-a, bilo ih je i iz Švicarske, te Njemačke s Mercedesom iz 1947.

Vlasnici starih limenih ljubimaca ponosno su pokazivali svoja vozila na sarajevskim ulicama od Ilidže do Baščaršije, gdje im je starogradski načelnik danas upriličio i prijem. Prema obećanju organizatora sličnu manifestaciju građani mogu očekivati i sljedeće godine, a kako je kazao Teklić, sljedeći Oldtimer rally održat će se u Banjoj Luci i Zenici.