auto
0

Octavia Scout u Parizu

FENA
Škoda na salon automobila u Parizu stiže u najjačoj postavi do sada. Novi model u ponudi porodice Octavia je Scout, automobil koji se temelji na karavanskoj 4x4 inačici.

Scout je nešto veći, pa je 1 cm dulji, 1,5 cm širi, te 1,3 cm viši od Octavije 4x4. Za veću prohodnost odignut je od tla 40 mm više od Octavije Combi i 16 mm više od 4x4. Izvana se od Octavije Combi razlikuje po crnom plastičnom prednjem i stražnjem odbojniku i obrubljenim blatobranima, te dodatno zaštićenom podnicom automobila i 17 inčnim aluminijskim naplacima.

Unutrašnjost automobila nije bitno mijenjana, svega nekoliko manjih izmjena u odnosu na ostale modele, uz bogatiju opremu.

Najveći adut Octavije, prtljažnik, ostao je nepromijenjen, od početnih 560 litara, pa sve do zavidnih 1620.

Pogonska grupa Scouta svedena je na dva agregata. Benzinski dio ponude predstavljat će dvolitreni FSI sa 150 KS. Zanimljiviji agregat u ponudi svakako će biti dvolitreni pumpa sapnica turbodizelski agregat, koji razvija 140 KS, te će se serijski isporučivati sa filterom čestica čađe.

Oba agregata snagu prenose putem šest stupanjskog ručnog mjenjača. Pogon na sve kotače, iznenađujuće, dolazi iz Škode, koristi Haldex spojku smještenu na stražnjoj osovini.

Škoda Octavia Scout će u proizvodnju krenuti početkom 2007. godine, a prvi primjerci se u salonima očekuju na proljeće.