auto
10

Objavljeni renderi novog Land Rover Defendera za različite namjene

Klix.ba
Magazin carwow.co.uk je objavio pet rendera nadolazećeg Land Rover Defendera koji je namijenjen za različite svrhe.

Proizvodnja klasičnog Defendera završena je nedavno, a novi model se neće pojaviti uskoro. Njegov dolazak je odgođen do 2019. godine, ali to nije spriječilo zaljubljenike u automobile da maštaju. Pomenuti magazin je objavio rendere Defendera koji se i dalje zamišlja kao veoma praktično vozilo spremno da ispuni različite zadatke.

Queen Elizabeth II Edition je ofarban u plavu boju s bijelim krovom. On je poprilično jednostavan sa čeličnim točkovima, a naprijed je vitlo u slučaju da se vozač zaglavi u blatu.

Drugi dizajn automobila je zapravo Riot Control vezija, koja je ofarbana u fluorescentnu žutu i plavu boju. Radi se o policijskom automobilu sa blinkerima i sirenom. Opremljen je i panelima otpornim na metke, a prozori su napravljeni od neprobojnog stakla. Na vjetrobranskom staklu i svjetlima je mreža za dodatnu zaštitu. Automobil posjeduje i opremu za održavanje reda i mira.

SAS Pink Panther je vojna verzija Defendera koja je olakšana uklanjanjem različitih komponenti. Ovaj Defender je dobio zaštitni kavez, a opremljen je teškim naoružanjem i neophodnim spremnicima municije. Tu su i dodatni rezervoari za gorivo.

Što se tiče Camel Trophy verzije, ovo je klasnično off-road vozilo s poboljšanim ovjesom i off-road gumama. Na krovu su nosači za kanu, a automobil je opremljen i dodatnim rezervnim dijelovima u slučaju problema. Rezervni točak je na poklopcu motora, a za slučaj potrebe je postavljeno i vitlo. Na krovu je dodatno osvjetljenje.

Defender Twisted Edition je tunirana verzija ofarbana u mat crnu boju, a dobio je mrežastu rešetku hladnjaka i velike naplatke od legura sa gumama za cestovnu vožnju. Bočni završeci izduvnog sistema ispuštaju moćni zvuk 5,0-litarskog V8 motora sa superpunjačem.