Luksuz i zadnji pogon
0

Zvanično predstavljena KIA K9

Sarajevo-x.com
KIA je nakon brojnih najava objavila prve službene fotografije i detalje za svoju potpuno novu limuzinu, prilično nemaštovitog imena K9. Dizajn je već vrlo poznat zahvaljujući špijunskim fotografijama, ali je tek sada objavljeno zvanično ime ovog modela koji je do sada nosio interni kodni naziv KH.

KIA K9 dolazi sa statusom najboljeg i najprestižnijeg modela ovog proizvođača, te je zasnovana na novoj velikoj platformi sa zadnjim pogonom. Potpuni tehnički detalji još uvijek nisu obajvljeni, ali iz KIA-e obećavaju da će ovaj model dobiti maksimalne tehničke i stručne resurse koji su na raspolaganju ovoj marki.

"K9 je naša prva velika limuzina sa zadnjim pogonom, a stvorena je bez kompromisa u svom dizajnu, performansama i upotrebi nove tehnologije", rekao je Soon-Nam Lee, direktor KIA-inog marketinga. "K9 postavlja potpuno novi nivo standarda i vrijednosti u segmentu velikih limuzina, a njen dizajn će biti još jedan vid demonstracije kako KIA može iznenaditi svijet."

Iako mnogi osporavaju originalnost dizajna nove K9, činjenica je da limuzina izgleda atraktivno, te se posebno ističe prednjim dijelom sa maskom u obliku slova H i velikim LED svjetlima, dok se luksuz ističe bogatim hromiranim lajsnama i velikim dvostrukim završetkom izduvnog sistema koji je integrisan u zadnji odbojnik.