Noviteti
13

Zvanično otkrivena obnovljena BMW-ova Serija 5

Klix.ba
Kompanija BMW je zvanično otkrila svojku obnovljenu Seriju 5 nakon što su se na internetu pojavile špijunske fotografije gotovo svih verzija.

Kada je riječ o dizajnu, nema se šta puno reći, ali sedan i Touring verzije sada imaju drugačije dizajnirane niske usisnike zraka, dok se na stražnjem dijelu nalaze dodatni nabori. Tu su i stražnja svjetla oštrijeg oblika.

Kritikovana Gran Turismo verzija je doživjela promjene na prednjem i stražnjem dijelu, a povean je i kapacitet prtljažnika za 60 litara te sada iznosi ukupnih 500 litara.

U unutrašnjosti ima više homiranih dijelova kada je riječ o sedan i Touring verzijama, dok pretinci za sitne stvari i držači čaša sada nude više prostora nego ranije.

Svi modeli su u standardnoj opremi dobili xenon svjetla, a opciono je moguće dobiti i adaptivne LED farove. Pokazivači pravca su ugrađeni u retrovizore, tu su novi točkovi, različite boje unutrašnjosti, ukrasa i različite boje karoserije. Postojećem M Sport paketu opreme su dodani paketi Modern Line i Luxury Line.

Obnovnljena Serija 5 uvodi i model 518d. Radi se o četverocilindričnom motoru koji isporučuje 143 KS, a koji je moguće dobiti i u sedanu i u Touring verziji. Najsnažniji motor je novi V8, koji razvija 450 KS, dok je ActiveHybrid 5 također modifikovan i sada ima Proactive Driving Assistant tehnologiju, koja omogućava optimalno iskorištavanje kinetičke energije.

Vezani članci