Noviteti
0

VW spremio Golf kabriolet za sajam automobila u Ženevi

Sarajevo-x.com
Njemačka kompanija Volkswagen namjerava obogatiti tržište malih kabrioleta nudeći kupcima svoj Golf kabriolet sa mekanim krovom, koji će se pridružiti modelu Eos sa tvrdim krovom, a sljedeće godine će se pojaviti i kabriolet popularne Bube.

Golf kabriolet će debitovati na sajmu automobila u Ženevi sljedeće sedmice. Zadnji ovog modela koji je predstavljen je bio Golf IV.

Golf kabriolet će kao i Audi A3 imati mekani krov koji će se otvarati za 9,5 sekundi, a cijeli proces će se moći obavljati pri brzini od 30 km/h. Za razliku od prethodnih kabrioleta, Mk6 nema fiksirani rollbar. Zapremina prtljažnika iznosi 250 litara, čak i kada je krov spušten.

Prednji dio je dizajniran identično kao kod običnog golfa, ali je stražnji dio kabrioleta opremljen GTI LED svjetlima. Hromirana linija se proteže od baze A stubova i ide oko cijele kabine.

Kupci će moći odabrati između šest motora. Radi se o 1,2-litarskom motoru sa 100 KS, dva 1,4-litarska motora sa 120 i 155 KS, te 2,0-litarski motor koji isporučuje 205 KS. Što se tiče dizelskih motora, u ponudi će se naći 1,6-litarski sa 100 i 2,0-litarski motor sa 136 KS. Mjenjači će biti petostepeni i šestostepeni manuelni ili šestostepeni i sedmostepeni DSG.