Unikatni modeli
0

VW predstavio Golf GTI Excessive i Golf GTI Adidas

Sarajevo-x.com
Objavljene su prve oficijelne fotografije specijalnog modela Golfa GTI nazvanog Excessive.

Unikatno izdanje predstavljeno je na Wortersee Touru - okupljanju tunera u Austriji, a većina izmjena koje su na njemu načinjene u odnosu na standardi GTI su kozmetičke i dinamičke.

Uz šire blatobrane, novi prednji spojler, modifikovane pragove, zadnji krovni spojler, zadnji difuzor i točkove od 19 inča sa gumama 235/35 ZR19, ovaj model Golfa ima novu boju, izduvni sistem i drugačiji enterijer sa kožnim sportskim sjedištima.

Iz VW-a nisu objavili planiraju li proizvodnju edicije Excessive, već su samo objasnili da je to koncept koji se tek razvija. Ako ne ode u proizvodnju, po rangu će zauzeti mjesto između GTI i R modela.

Osim Excessivea, u Austriji je predstavljen i limitirani model Golf GTI Adidas dostupan u verzijama sa troje ili petero vrata.

U Evropi će se prodavati od juna, a jedna od glavnih karakteristika su mu aluminijski točkovi novog dizajna od 18 inča, nova crveno-crna sportska sjedišta, aluminijski detalji i Adidas oznake. Po uzoru na Golf R ima biksenonska prednja i LED stražnja svjetla. Pokreće ga dvolitreni TSFI turbobenzinac sa 210 konjskih snaga, a bit će proizveden u 4.410 primjeraka.