Noviteti
54

Volvo V90 Cross Country: Jedan za sve

Klix.ba
Volvo je zvanično predstavio svoj novi model V90 Cross Country koji je zasnovan na aktuelnoj karavanskoj verziji modela V90, a jedna od najznačajnih karakteristika automobila svakako je značajno povećan klirens.

U odnosu na standardni V90, Cross Country je od podloge udaljen dodatnih 5 centimetara, što bi trebalo biti sasvim dovoljno da veliki švedski karavan bude upotrebljiv na različitim vrstama podloge, u različitim vremenskim uslovima.

Svi se slažu u jednom: Volvo je svoju seriju 90 pojačao izuzetno atraktivnim modelom koji se savršeno uklapa u sve prisutnijoj crossover kategoriji. Proizvodnja automobila trebala bi početi ove jeseni, a u Volvu kažu da će s dolaskom zime prvi kupci dobit priliku da isprobaju sve prednosti ovako koncipiranog automobila.

Volvo je za sada samo pokazao kako novi V90 Cross Country izgleda, jer još uvijek nisu objavljene tehničke specifikacije, ali se pretpostavlja da će ponuda motora i mjenjača biti slična ponudi koju Volvo već nudi uz modele S90/V90. Već je potvrđeno da će automobil imati pogon preko obje osovine.

Posmatran izvana, V90 Cross Country na karoseriji ima nekolicinu novih (estetskih i zaštitnih) detalja koji su postali dio standardne opreme crossover automobila. Među opcionu opremu spada veliki panoramski krov.

Unutrašnjost je, bez sumnje, prenijeta iz standardnog modela V90, a čini se da je jedina razlika tamnija boja materijala s kojima je obložena izuzetno prostrana putnička kabina.

Više detalja o automobilu i njegovoj cijeni bit će poznato pred početak proizvodnje.