Naglašen sportski ugođaj
1

FOTO / Volvo V40 u R-Design izdanju

Klix.ba
Predstavljen u atraktivnoj Rebel plavoj boji karoserije, novi Volvo V40 R-Design je odličan izbor za one koji žele upadljiv automobil savršenog dinamičnog stila.

„V40 R-Design je kreiran sa naglaskom na performanse i detalje koji dodatno začinjavaju svakodnevnicu. Posebna pažnja posvećena detaljima, upotpunjena je izražajnim dizajnom, kao i agilnim voznim spsobnostima“ - tvrdi Lex Kerssemakers, stariji potpredsjednik odjela za proizvodnu strategiju pri Volvo Car korporaciji.

Enterijer koji zaokuplja pažnju, posebno je razvijen za kupce, koji uživaju u individualnosti.

Unikatni R-Design prednji dio donosi naglašeno oivičenu visokosjajnu masku hladnjaka. Sportski stav je dodatno unaprijeđen zadnjim difuzorom i dvostrukim završetkom izduvnog sistema. Finalni detalj su petokrake aluminijske felge od 17 ili 18 inča.

Pored atraktivne Rebel plave boje karoserije, V40 R-Design je dostupan sa još šest karoserijskih boja.

Nova generacija R-Design enterijera sa interaktivnom instrument tablom novog Volva V40 je već dobila pozitivne kritike kako medija, tako i kupaca. Mogućnost izbora tri konfiguracije rada - Elegance, Eco i Performance, donosi i V40 R-Design, ali ovdje svi modovi rada dolaze u istoj plavoj boji.

„Nova generacija R-Design sjedišta i detalja u enterijeru, naglašavaju istančan skandinavski dizajn novog Volva V40. R-Design je posebno namijenjen kupcima, koji vole aktivni vozački stil i ekspresivan dizajn. Obratili smo im se, kako bi osigurali da svaki detalj doprinosi njihovim individualnim željama“ - kaže Lex Kerssemakers.

Sjedišta donose crni Nubuck tekstil i perforiranu kožu, krunisanu plavim R-Design logom. Potpuno kožna sjedišta, dostupna su kao opcija.

R-Design vozačko okruženje uključuje još i specijalno dizajnirano kolo upravljača, ručicu mjenjača i ručne kočnice, te sportske pedale. Unikatna R-Design aura, dodatno je naglašena kombinacijom aluminijskih umetaka, crne kože, kontrastnih prošiva i crne krovne presvlake.

R-Design paket može se kombinovati sa svim raspoloživim motorima za model V40, od D2 dizelaša sa 115 KS, do T5 benzinca sa 254 KS.

Opcionalna Sport šasija je razvijena u saradnji sa Volvo Polestar Black R timom i vozačem Robertom Dahlgrenom. U odnosu na standardnu šasiju, spuštena je za 10 mm, dok su prednji amortizeri i opruge čvršći, što omogućava direktnije upravljanje i bolje upijanje poprečnih neravnina. Stražnji monotube amortizeri također nude bolje amortiziranje, dok su anti-roll poluge većeg promjera.

Ipak i standardna Dynamic šasija omogućava naglašeno dinamičnu vožnju, ali bez narušavanja udobnosti.

Novi Volvo V40 R-Design će biti dostupan na svim tržištima na kojima je dostupan i standardni Volvo V40. U Volvu očekuju da oko 10 posto svih prodatih V40 bude u R-Design izvedbi.

„Prijašnji R-Design modeli su igrali važnu ulogu u povećanju prodaje, te podmlađivanju baze kupaca. Vjerujemo da će novi V40 R-Design biti dodatni poticaj ovom trendu“ - zaključuje Lex Kerssemakers.