Noviteti
0

Volkswagen pripremio osvježeni i snažniji up!

Klix.ba
Kompanija Volkswagen je pripremila obnovljenu, ali i snažniju verziju modela up!, koja će biti predstavljena u martu na Sajmu automobila u Ženevi.

VW-ov najmanji automobil će se pridružiti SUV konceptu u Ženevi, a donosi niz vizuelnih, mehaničkih i tehnoloških poboljšanja kako bi ostao aktraktivan u A segmentu.

Obnovljeni up! je dobio novi 1,0-litarski trocilindrični motor s turbopunjačem, koji razvija 89 KS pri 160 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 10 sekundi prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 185 km/h. Sa jednim rezervoarom goriva može preći 800 km, a emisija CO2 iznosi 102 g/km. Prosječna potrošnja iznosi 4,4 l/100 km.

Kada je riječ o vizuelnim promjenama, VW up! je dobio redizajnirani prednji i stražnji branik, LED dnevna svjetla, redizajnirane retrovizore sa ugrađenim pokazivačima smjera, dok je na stražnjoj strani novi difuzor, ali su tu i modificirana stražnja svjetla. Kupci mogu izabrati različite opcije kako bi učinili svoj automobil posebnim, a one uključuju 13 boja karoserije, dvije boje krova, boje naplataka, pa čak i osvjetljenje.

Najveća promjena u unutrašnjosti je novi infotainment sistem, 3,1-inčni monohromatski ekran i ekran u boji za kontrolu različitih sistema. Drugi ekran je moguće povezati sa smartphoneom, kao i stražnjom kamerom.

Među novitetima je i Beats Audio sistem od 300 W sa sedam zvučnika i dva woofera te jednim subwoofera.

Automobil posjeduje i Pure Air Climatronic automatski klima uređaj.

VW će predstaviti up! u Ženevi.