Noviteti
9

Volkswagen predstavio Passat R-Line

Klix.ba
Potencijalni kupci Volkswagenovog automobila srednje klase sada imaju još veću mogućnost izbora, jer VW Passat sada nudi i uz paket opreme R-Line.

Tu je i novi 1,4-litarski štedljivi TSI benzinski motor. Paket R-Line izvana je prepoznatljiv po posebnim aerodinamičkim karoserijskim komponentama koje automobilu daju sportsku notu. U odnosu na standardne Passate, drugačiji je prednji branik u kojem su ugrađena svjetla za maglu sa zakretnom funkcijom. Tu su i šira oivičenja pragova, a automobil je snižen za 15 milimetara. Drugačije je dizajniran i zadnji branik, a „tačku na i“ stavlja decentan spojler na poklopcu prtljažnika, odnosno krovni spojler, ako se radi o karavanskoj varijanti.

Automobil je postavljen na 18-inčne felge na kojima su gume dimenzija 235/40. Hromirani detalji na branicima i okvirima stakala savršeno su ukomponovani sa osjetno zatamnjenim staklima, a uz opremu R-Line svaki Passat dolazi sa serijskim bi-xenon i dnevnim LED svjetlima. Bogata oprema pored ostalog uključuje Bluetooth, USB i iPod konekciju, DAB audio sistem i kožom presvučen multifunkcionalni upravljač.

Uz DSG mjenjač ispod upravljača su i polugice za ručnu izmjenu brzina. Passat R-Line može se dobiti uz 1,6-litarski TDI motor sa 105 KS i ručnim mjenjačem sa šest stepeni prenosa, dok se dvolitarski TDI motor sa 140 KS, pored ručnog, može dobiti i sa DSG mjenjačem.

Isto je i u opciji sa 1,4-litarskim TSI benzinskim motorom sa 160 KS koji stiže kao čišća i štedljivija zamjena za 1,8-litarski TSI motor iste snage. Bez obzira na izbor motora, svaki Passat R-Line dolazi sa stop/start funkcijom.