Noviteti
0

Volkswagen Polo Fun

Klix.ba
VW planira proširenje palete modela za svoj novi Polo tako što će na frankfurtskom sajmu pretstaviti atraktivan lifestyle automobil izgrađen na osnovi Pola.

Ovaj Polo se od običnog sa petero vrata razlikuje po agresivnije dizajniranim odbojnicima, hromiranim krovnim nosačima i naravno 20 mm visočijim vješanjem.

Dinamičnoj pojavi automobila svakako doprinose i veoma atraktivne 17 inčne aluminijske felge sa niskoprofilnim sportskim gumama dimenzija 215/40 ZR 17.

Potpunom vozačkom užitku biti će podređeni i vrhunski materijali u unutrašnjosti koji su obilno korišteni baš kao i individualistički i sportski detalji poput sportskih sjedišta.

Polo Fun će se moći pohvaliti i širokom paletom pogonskih jedinica od čak četiri benzinska agregata među kojima će se naći i relativno novi FSI motor, a ni ljubitelji dizelaša neće biti oštećeni jer će se u ponudi također naći i dva dizelska agregata koji se ugrađuju i u običnog Pola a koji bi sa lakoćom trebali podnjeti zahtjeve lakše terenske vožnje za koje je namjenjen Polo Fun.