Premijerno u Ženevi
3

Volkswagen otkrio cross up!

Klix.ba
Uz najavljenu cijenu koja će u Njemačkoj iznositi 13.295 eura, Volkswagen je predstavio model cross up! koji će svjetsku premijeru imati ovih dana na ženevskom sajmu automobila.

Zvanična premijera bila je očekivana, jer je automobil već viđen i fotografisan krajem prošle godine dok je bio u završnoj fazi testiranja. Grubu varijantu automobila koji se sprema na put u Ženevu Volkswagen je prvi put predstavio još 2011. godine na frankfurtskom sajmu automobila.

I ovaj put, baš kao u modelu up!, pod kratkim poklopcem motora nalazi se trocilindrični benzinski motor koji razvija 75 KS. Snaga se preko 5-stepenog manuelnog mjenjača prenosi na prednju osovinu. Suštinska razlika u odnosu na up! je u karoserijskim dodacima, obrubima blatobrana i krovnim nosačima.

Pored toga, automobil je postavljen na 16-inčne felge na kojima su gume dimenzija 185/50. Unutrašnjost je karakteristična po izboru boja na oblogama (tamno sive ili crvene) i interesantnim hromiranim detaljima. Pored upravljača, kožom su obložene i ručice parkirne kočnice i mjenjača.