Potpuno razotkriven
0

FOTO / Upoznajte novi Audi A3

Sarajevo-x.com
Iako neplanirano, napokon su objavljene zvanične fotografije nove generacije Audija A3, dok će svjetsku premijeru imati na predstojećem sajmu automobila u Ženevi.

Iako smo već imali prilike vidjeti fotografije unutrašnjosti, ili barem dijelove unutrašnjosti, na slike vanjskog izgleda novog A3 tek sada možemo vidjeti u punom sjaju.

Po tradiciji, kao što je radio i na prethodnim generacijama svog kompakta, Audi je prvo pokazao izgled verzije sa troja vrata, dok će naknadno biti predstavljene kabriolet i petovratne verzije. Naravno novi Audi A3 je izrađen, kako je i najavljeno, na Volkswagenovoj potpuno novoj MQB (Modular Transverse Matrix) platformi, na kojoj će biti izrađen i Golf sedme generacije ali i još pregršt novih modela iz VAG grupacije.

Ponuda motora za novi A3 još uvijek nije potvrđena, ali ne bi trebalo biti velikih iznenađenja, te će biti dovoljno izbora i među benzinskim i među dizelskim motorima. Tako se očekuje da će osnovni benzinski motor biti 1,2-litarski TSI sa 105 KS, dok će u vrhu benzinske ponude za početak prodaje biti i 2,0-litarski turbobenzinac sa 211 KS. U dizelskoj ponudi možemo očekivati ​​1,6-litarski TDI sa 105 KS, kao i 2,0-litreni TDI koji proizvodi 180 KS.

Više službenih podataka i fotografija o novom Audiju A3 možemo očekivati u predstojećem periodu, dok je potpuno otkrivanje predviđeno za ženevsku premijeru.