Noviteti
0

U Pariz stigla i nova Opel Corsa

Klix.ba
Nakon preliminarnih informacija i fotografija Opel je na Sajmu automobila u Parizu publici zvanično predstavio temeljito redizajniranu varijantu svog popularnog modela Corsa.

Uz prednji kraj automobila koji pojedinim karoserijskim elementima naglašeno podsjeća na manji model Adam, prvi primjerci Corse sa proizvodnih traka trebali bi sići do kraja godine.

U odnosu na redizajniranu karoseriju koja se, prema prvim procjenama, neće svidjeti baš svima, moderno dizajnirana unutrašnjost automobila značajno je poboljšana korištenjem osjetno kvalitetnijih materijala.

Pored novodizajniranog trokrakog upravljača i detalja koji su napravljeni od crne plastike sa visokim sjajem, tu je i IntelliLink infotainment sistem kojim se upravlja preko 7-inčnog displeja osjetljivog na dodir.

Opel za obnovljenu Corsu nudi pet benzinskih i dva dizelska motora. Iz jedne litre radne zapremine turbo benzinski 3-cilindarski motor u slabijoj varijanti isporučuje 90, a u snažnijoj 115 KS. Četverocilindarski 1,4-litarski turbo benzinac nudi 100 KS, a ponuda atmosferskih benzinskih motora odnosi se na 1,2-litarski motor sa 70 KS i 1,4-litarski motor sa 90 KS. Poznati 1,3-litarski turbodizelski CDTi motor nudit će se sa 75 i 95 KS.

Početna cijena Corse u Njemačkoj iznosi 11.980 eura.