Noviteti
14

U New York stigao i Golf SportWagen Alltrack

Klix.ba
Volkswagen je na Sajmu automobila u New Yorku predstavio crossover Golf SportWagen Alltrack koji se u američkim prodajnim salonima očekuje naredne godine.

Volkswagenov automobil za sve (ne)prilike je svoju evropsku premijeru imao na prošlogodišnjem Sajmu automobila u Parizu, a u VW-u su u međuvremenu odlučili da se karavanski crossover Golf početkom naredne godine ponudi i na tržištu Sjeverne Amerike.

Poput varijante koja je predviđena za evropsko tržište i američku verziju karakteriše 20 milimetara povišena karoserija, plastični obrubi odbojnika, blatobrana i pragova, kao i zaštitne aluminijske ploče. U američkoj ispostavi Volkswagena nisu otkrili koji će motori biti u ponudi, ali su naglasili da će svaki Golf SportWagen Alltrack biti opremljen posljednjom generacijom pogona na sva četiri točka (4MOTION).

Podsjećanja radi, na evropskom tržištu Golf SportWagen Alltrack nudi se sa benzinskim četverocilindarskim motorom 1.8 TSI koji razvija 180 KS i 280 Nm najvećeg obrtnog momenta. Tu su i tri dizelske četverocilindarske opcije: 1.6 TDI sa 110 KS i 250 Nm, slabiji 2.0 TDI sa 150 KS i 340 Nm i snažniji 2.0 TDI sa 184 KS i 380 Nm najvećeg obrtnog momenta.