Noviteti
10

U Hyundaiju razmišljaju i o karavanskoj varijanti modela i20

Klix.ba
Nedugo nakon predstavljanja druge generacije Hyundaija i20 iz južnokorejske korporacije stižu najave prema kojima bi se i20 uskoro mogao dobiti i u karavanskom obliku karoserije.

Direktor evropskog odjela za dizajn Thomas Buerkle rekao je da bi se već naredne godine i20 trebao moći kupiti kao trovratni coupe, a uveliko se razmišlja i o praktičnoj karavanskoj varijanti koja bi mogla biti kombinacija klasičnog karavana i trendovskog "shooting brake" oblika.

U oba slučaja i20 bi se nudio sa troje ili petero vrata.

Buerkle nije želio komentarisati mogućnost da novi i20 dobije i svoju crossover verziju, što je na neki način već najavljeno konceptnim modelom Intrado koji je bio izložen na posljednjem Sajmu automobila u Ženevi, ali postoje naznake da će Renault Captur i drugi slični gradski crossover automobili dobiti novog suparnika iz Hyundaija.

Pored najavljene game putničkih verzija modela i20, Hyundai za narednu godinu sprema i njegovu sportsku varijantu u kojoj će biti inkorporirana mnogobrojna tehnička rješenja "posuđena" iz Hyundaijevog WRC programa.

Vezani članci