Noviteti
3

U čast povratka u Le Mans Porsche spremio poseban 911

Klix.ba
Nakon 16 godina odsustva fabričke ekipe u najsnažnijoj klasi, Porsche se ove godine konačno vraća na najslavniju automobilsku trku svih vremena, 24 sata Le Mansa.

U to ime njemačka kompanija je spremila posebnu limitiranu ediciju modela 911 S koja će biti proizvedena u samo 80 primjeraka. 911 S Martini Racing Edition će se nuditi samo u bijeloj ili crnoj boji karoserije na kojoj su aplicirane tradicionalne boje Porscheovog dugogodišnjeg sponzora Martinija.

Pored toga, automobil je dobio Cup prednji odbojnik i fiksni zadnji spojler. Uz standardni Sport Chrono paket, sportski upravljač, crna kožom obložena sportska sjedišta, Bose audio-sistem i Porsche Communication Management (PCM), tu su i boje Martini Racinga koje se mogu vidjeti na pragovima i dijelovima tamne unutrašnjosti. Automobil pokreće 3,8-litarski 6-cilindarski boxer motor koji razvija 400 KS.

Prijenos snage vrši se preko automatskog mjenjača sa dva kvačila (PDK). Uz aktivirani 'Sport' radni režim za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebne su samo 4,1 sekunde. Prodaja na evropskom tržištu počinje ovog mjeseca.