Svjetska premijera
0

FOTO / U Barceloni predstavljen limuzinski Hyundai i40

Sarajevo-x.com
U okviru Sajma automobila u Barceloni Hyundai je danas javnosti premijerno predstavio novi model Hyundai i40 u sedan verziji. Uz veliki interes predstavnika medija, predstavnici Hyundai-a nisu krili zadovoljstvom najnovijim adutom za borbu u žestokoj evropskoj konkurenciji.

Hyundai i40 je razvijen u evropskom centru za istraživanje i razvoj ovog proizvođača u Nemačkoj i kako je naglašeno radi se o najinovativnijem Hyundai modelu ikada.

Vanjski izgled odlikuju agresivne dizajnerske linije u skladu sa novom razvojnom filozofijom Hyundaija, fluidic sculpture, dok unutrašnjost nudi prostranost, praktičnost i kvalitetne materijale.

U ponudi motora u početku će na raspolaganju biti benzinci, i to 1.6-litarski sa 135 KS i 2.0 GDI sa 177 KS, kao i dizelaši sa 115 KS i 136 KS, u paru sa ručnim i automatskim menjačima. Ponuda motora će svakako zavisiti od tržišta.

Hyundai i40 sedan je prilično velik, te je dugačak 474 cm, međuosvinsko rastojanje iznosi 277 cm, a širok je 182 cm i visok 147 cm. Zapemina prtljažnika iznosi 503 litara.

Za sada cijene novog Hyundaija nisu poznate, te će biti naknadno saopštene. Kako je najavljeno, model na tržišta širom Evrope, pa tako i u Bosnu i Hercegovinu, dolazi u prvom kvartalu 2012. godine.

Kao što je poznato, Hyundai je još u mjesecu martu predstavio karavansku verziju “četrdesetke” koja će na BH tržište doći u drugoj polovini 2011. godine.