Noviteti
0

Tri nova Hyundai modela predstavljena u Parizu

Sarajevo-x.com / Hyundai PR
Arnejs
Arnejs
Na press konferenciji koja se danas, 28.09.2006. održala u okviru pariškog Auto show-a Hyundai je predstavio tri nova vozila: elegantni i dinamični Coupe, konceptni Arnejs pod kodnim imenom FD koji predstavlja buduće smjernice Hyundaija u modelima C segmenta te Grandeur s CRDi motorom.

Hyundai Coupe je od izlaska na tržište prodan u 221.708 primjeraka širom svijeta, od čega 73.670 u Europi. Naglašavajući suptilan redizajn prednjeg i zadnjeg dijela vozila, s posebnim težištem na optičkim dijelovima, obnovljeni Coupe zadržao je sve čari originalnog dizajna koji je osvojio brojne poklonike još od prvog predstavljanja 2001. godine. Svojim suvremenim stilom i sporskim duhom, novi Coupe zrači uzbuđenjem koje privlači ljubitelje dinamične vožnje.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Predstavljanjem na ženevskom Auto show-u 2005. godine, Hyundai Grandeur napravio je iskorak i kreirao automobil prilagođen europskom tržištu luksuznih limuzina. Kreiran kao direktna konkurencija vozilima poput Volvo-a S80, Audi-a A6 i Peugeot-a 607, bio je i glavni Hyundaijev sponzorski automobil Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. Grandeur sada dolazi s novim 2.2 VGT Common Rail motorom. Najveća snaga iznosi 150 KS pri 4000 o/min uz 340 Nm pri 2000 o/min.

[SLIKA]2[/SLIKA]

Kao što su dizajneri Arnejs-a naglasili, Hyundai je u ovaj model inkorporirao najsavremenije tehnologije i privlačan dizajn kako bi parirao najboljim modelima C klase.

Model je dizajnirao europski tim u Russelsheimu, Njemačka pod vodstvom glavnog dizajnera, Thomasa Burkle.

U njegovom izgledu mogu se prepoznati elementni konceptnog vozila Genus, dodatno razrađeni i prilagođeni prepoznatljivosti branda. Ovim modelom Hyundai očekuje još jedan veliki skok i povećanje prodaje te udjela tržišta u narednim godinama. Hyundai planira lansirati model iz C segmenta baziran na konceptu Arnejs (FD) u kasno proljeće 2007. godine.