Na jesen stiže i u BiH
0

Toyota predstavila potpuno novi Yaris

Sarajevo-x.com
Nova, treća generacija Yarisa donosi nova poboljšanja, već primijenjenog Toyota koncepta "kompaktan izvana, prostran iznutra", koji je bio glavno obilježje i prethodnika novog Yarisa.
Uz novi izgled i brojne novosti Yaris se ističe i novim Toyota Touch&Go sistemom, koji će sadržavati 6-inčni displej osjetljiv na dodir, te će omogućiti kupcima jednostavnije korištenje funkcija vozila.

Proizveden u TMMF (Toyota Motor Manufacturing France) tvornici u Valenciennesu, novi Yaris za modelsku 2011. godinu je dizajniran i konstruisan da ispuni najviši mogući stepen kvalitete izrade.

Slijedeći Toyotine postulate u brizi o okolini, uključujući i najnovija poboljšanja Toyota Optimal Drive tehnologije, paleta motora novog Yarisa obuhvatati će 1,0-litreni VVT-i i 1,33 litreni Dual VVT-i benzinski motor, te 1,4-litreni D-4D turbodizelaš.

Novi Yaris krasi veća privlačnost kroz hrabriji, dinamičniji i elegantniji vanjski dizajn. Uz visoku kvalitetu materijala, novi interijer je dizajniran da što bolje prati potrebe vozača.

Didier Leroy, predsjednik i glavni izvršni direktor Toyota Motor Europe, komentirao je: "Novi Yaris predstavlja Toyotinu najjaču ponudu u ovom važnom segmentu. Sa svojom kombinacijom efikasnosti i kvalitete, uvjereni smo da će nastaviti graditi uspjeh prethodne generacije Yarisa i dodatno ojačati Toyotinu poziciju u Evropi“.