Noviteti
0

Svjetska premijera- Chrysler 300C Concept

Klix.ba
Impresivna maska novog 300C
Impresivna maska novog 300C
Još jedna od brojnih premijera New York auto showa koja planira podići Chryslerov ugled u klasi luksuznih automobila.

Uz nadu da vam ne dosađujemo sa silnim premijerama Sjevernoameričkih proizvođača, glavni razlog za to je New York auto show, na kome je predstavljena nova uzdanica Chryslera u klasi luksuznih limuzina.

Chrysler 300C posjeduje klasične limuzinske proporcije, kao što su: dugačka hauba, kratki prevjesi i impresivna bočna silueta upotpunjena 20 inčnim hromiranim felgama. Ovaj konceptni automobil karakteriše jako izražen retro dizajn koji je svoje korijene našao u Chryslerovim prijašnjim modelima.

Početak produkcije automobila veoma sličnog, ako ne i potpuno istog, novom 300C konceptu se očekuje tokom iduće 2004. godine te ima zadatak popravljanja tržišne pozicije Chryslera. Chrysler 300C također karakteriše povratak HEMI motora nakon čak 30 godina izbivanja sa tržišta. Legendarna koncepcija motora, koja je pogonila Chryslerove modele u davnim 1950-im, je doživjela neophodno redizajniranje te se preporodila kao moderni, visoko performansni, štedljivi potpuno novi 5,7 litarski HEMI V-8 agregat.

Za siguran prenos ove snage brine se Chryslerov potpuno novi zadnji pogon. Zadnji pogon nudi poboljšano držanje provjerenom i svima poznatom koncepcijom upravljanja prednjim točkovima a prenosom snage i momenta na zadnje točkove.

Još većoj sigurnosti, komforu kao i boljem “ležanju” automobila doprinosi i silna elektronika u vidu ESP-a, Traction Controla, ABS-a, HID (High-Intensity Discharge) prednjih svjetala i naravno navigacinog uređaja koji radi u sprezi sa radio aparatom i mjenjačem 6 kompaktnih diskova.

Vezani članci