Volvo S60
0

Švedski ljepotan konkurencija Audiju i BMW-u

Sarajevo-x.com
Volvo je danas objavio nekoliko zvaničnih fotografija modela S60 koji će premijerno biti predstavljen na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi, a koji se održava 3. marta.

Prema tvrdnjama čelnika švedskog automobilskog giganta, interijer će biti dovoljno stilizovan i sportski da se može nositi sa najvećim rivalima poput Audija i BMW-a.

Kako bi unutrašnjost modela išla uz izuzetan vanjski izgled koji pomalo podsjeća na Jaguara XF, dizajneri su napravili šik kontrolnu tablu i zanimljivi volan sa tri kraka te udobna kožna sjedišta.

O motorizaciji nema puno podataka, ali se pretpostavlja kako će se pod haubom naći novi 1,6 litarski benzinski motor s turbo punjačima i direktnim ubrizgavanjem, uz maksimalnu snagu od 180 konja i prosječnu potrošnju od samo 5L/100km. Pogon je i dalje prednji, a snaga se prenosi preko kompanijinog PowerShift 6-brzinskog dual-clutch mjenjača.

Sigurnosni paketi su u Volvou uvijek bili top ponude, tako da se očekuje njihov najnoviji Pedestrian Detection paket koji prepoznaje pješake ispred vozila i kamera za pomoć pri parkiranju.

Proizvodnja novog modela Volvo S60 počet će u ljeto 2010. godine u kompanijinoj tvornici u Ghentu u Belgiji.

Vezani članci