Noviteti
2

Subaru predstavio modele Legacy i Outback Touring

Klix.ba
Kompanija Subaru je predstavila modele Legacy Sport i Outback Touring za 2017. godinu.

Legacy Sport ima blago izmijenjeni eksterijer koji uključuje tamno sivu rešetku hladnjaka i specijalne maglenke smještene u sjajna crna kućišta. Prisutni su dodatni hromirani ukrasi, srebreni retrovizori i 18-inčni naplaci od legura.

Promjena ima i u unutrašnjosti, počevši od sjedišta presvučenih tkaninom u dva tona s plavim kontrasnim koncem i ukrasima od imitacije karbonskih vlakana. Unutrašnjost uljepšavaju i crni sjajni ukrasi, kao i Starlink infotainment sistem sa 7-inčnim ekranom.

Automobil pokreće 2,5-litarski četverocilindrični motor koji razvija 175 KS, a uparen je sa Lineartronic kontinuirano varijabilnim mjenjačem i standardnim pogonom na sva četiri točka.

Outback Touring je otišao korak dalje dosamog vrha ponude. Dobio je tamno sivu rešetku hladnjaka, srebrene krovne nosače, 18-inčne točkove od legura i tamno sive ukrase.

Unutrašnjost je presvučena Java Brown kožom i ukrašena detaljima od drveta i sjajnim crnim ukrasima. Tu je 7,0-inčni Starlink infotainment sistem s GPS navigacijom.

Kupci mogu birati između dva motora, osnovni 2,5-litarski četverocilindrični motor isporučuje 175 KS, dok 3,6-litarski šestocilindrični motor sa 256 KS.

Prodaja oba modela počinje ovog ljeta, a cijene će biti poznate uskoro.

Vezani članci