Noviteti
26

Stvaranje automobilske historije: Tesla danas predstavlja svoj električni Model 3

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
U 20:30 sati po lokalnom vremenu, Tesla Motors će predstaviti svoj dugo najavljivani električni Model 3 namijenjen "običnom čovjeku".

S obzirom da su prethodni Teslini automobili koštali iznad 100.000 eura, promjena koja prati novi Model 3 svakako se može nazvati revolucionarnom, a ogleda se u do sada najnižoj cijeni jednog električnog automobila - 32.000 eura.

Direktor Tesla Motorsa Elon Musk ove je sedmice izjavio kako će današnje otkrivanje automobila biti samo prvi dio komunikacije sa javnošću. Naime, pored otkrivanja koje je zakazano za četvrtak navečer, odnosno petak ujutro po našem vremenu, Tesla će određene pojedinosti o automobilu ostaviti tajnom.

"Večerašnji događaj je prvi dio prezentacije Modela 3. Drugi dio koji će biti drugačiji i desit će se po početku proizvodnje", napisao je Musk na svom Twitter profilu.

S obzirom da će proizvodnja Modela 3 početi tek sljedeće godine, ljubitelji Tesle će imati vremena da nagađaju o čemu se radi. Kako Musk kaže, riječ je o detaljima koji će do 2017. godine biti vjerovatno promijenjeni.