Noviteti
31

Stiže Mustang s evropskom specifikacijom

Klix.ba
Iz Forda je stigla informacija da će prvih 500 primjeraka novog Mustanga, koji su predviđeni za prodaju na evropskom tržištu, potencijalnim kupcima biti dostupni od 24. maja, kada se u Portugalu igra finalna utakmica UEFA-ine Lige prvaka.

Mustang će na početku svog evropskog egzistiranja biti na raspolaganju u coupe varijanti crvene boje (Race Red), dok će se cabriolet nuditi u boji srebra (Magnetic Silver).

U ponudi će biti dva benzinska motora. Slabiji 2,3-litarski četverocilindarski EcoBoost turbo motor razvija 309 KS i 407 Nm obrtnog momenta, dok snažniji 5-litarski V8 nudi 426 KS i 529 Nm obrtnog momenta.

Pored raskošnog nivoa serijske opreme, uz Mustang će se opciono nuditi crna kožom obložena grijana i hlađena sjedišta, navigacioni sistem i 19-inčne felge.

"Dolazak novog Mustanga u Evropu događaj je koji zaslužuje veliku pažnju. Nadamo se da je početak finalne utakmice Lige prvaka najbolji trenutak za početak evropskog puta Mustanga", rekao je Roelant de Waard, potpredsjednik prodaje i marketinga u evropskom odjelu Forda.