Noviteti
0

SSC Ultimate Aero TT

FENA
Shelby SuperCars proizveo je jedan od najsnažnijih serijskih automobila na svijetu. Super automobil SSC Ultimate Aero TT trebao bi biti završen krajem augusta ove godine kada će probati oboriti svjetski brzinski rekord i postati najbrži serijski proizveden automobil.

Tvrtka Shelby SuperCars angažirala je za pokušaj obaranja svjetskog brzinskog rekorda promatrače Guinnessove svjetskih rekorda i to za kategoriju "World’s Fastest Production Car".

Prema pravilima Guinnessa kada su u pitanju svjetski rekordi u brzini vozila koja se voze po tlu, postoji potpuno određena procedura koja se sastoji od vožnje određene ravne staze, zaustavljanja bolida, njegovog okretanja i ponovno vožnja istom stazom natrag u suprotnom smjeru. Top brzina, odnosno najveća brzina izmjerena u oba smjera vožnje se zbrajaju i dijele sa dva, te se kao novi rekord (ako je postavljen) priznaje prosjek iz dvije vožnje.

Shelby SuperCars je pri izradi super automobila SSC Ultimate Aero TT za postizanje što bolje aerodinamike koja je presudna za što višu brzinu koristio i zračni tunel NASA-e u mjestu Langley. U tunelu je bolid testiran do brzine 390 km/h s pritisnutim gasom do samo 71 posto. Vjeruje se da će super automobil pokretan motorom najveće snage 1.183 KS na otvorenom s lakoćom oboriti svjetski brzinski rekord za vozila na tlu.