Noviteti
7

SsangYong Tivoli predstavljen u Južnoj Koreji

Klix.ba
Nakon teasera i fotografija kojim je u potpunosti otkriven kompaktni SUV Ssang Yong Tivoli, uslijedilo je i zvanično predstavljanje u Seulu u Južnoj Koreji.

SsangYong je razvila potpuno novi automobil koji je baziran na novoj platformi X100. Dizajn modela Tivoli je inspirisan XIC Air i XIC Adventure konceptima koji su predstavljeni prošle godine na Sajmu automobila u Parizu. Dobio je branike agresivnog izgleda, crne plastične zaštitne lukove iznad točkova, i LED dnevno osvjetljenje integrisano u farove.

Unutrašnjost je opremljena sa sedam zračnih jastuka, dvozonskim klima-uređajem, kamerom za pogled unazad i infotainment sistemom sa ekranom osjetljivim na dodir i Bluetooth povezivošću.

Tivoli pokreće novi 1,6-litarski eXGI 160 benzinski motor koji razvija 126 KS uz 157 Nm obrtnog momenta. Bit će uparen sa automatskim ili manuelnim mjenjačem. Prosječna potrošnja za manuelnu verziju iznosi 8,1 litar na 100 pređenih kilometara, dok automatik troši 0,2 litra više.

Južnokorejski proizvođač planira proizvoditi 100.000 automobila godišnje. Prodaja SUV-a će započeti u Južnoj Koreji ovog mjeseca, dok će se nešto kasnije pojaviti na evropskom, kineskom i južnoameričkom tržištu.

Vezani članci