Novosti iz Renaulta za 2012.
0

FOTO / Spreman redizajnirani Megane

Sarajevo-x.com
Renault je prije zvanične premijere na sajmu automobila u Ženevi predstavio promjene u porodici modela Mégane, te brojne estetske i tehničke novosti predstavlja pod imenom "Collection 2012".

Najveće izmjene pretrpio je prednji dio, i to provjerenim potezima, kao što je ugradnja LED dnevnih svjetala, dok je utisak kvalitetnijeg i skupljeg automobila postignut i dodavanjem elemenata u odbojnicima lakiranih u crnu boju visokog sjaja, kao i diskretnim hromiranim detaljima koji do sada nisu bili prisutni na Meganeu, te ističu poboljšanja redizajniranog modela.

Pored novih karoserijskih dijelova, nove ponude aluminijumskih naplataka, i bogatije palete boja karoserije, Mégane Collection 2012 ističe se i kao jedan od najštedljivijih i "najčišćih" modela u svojoj klasi, i to zahvaljujući uvođenju tri nova motora. Energy dCi 110, Energy dCi 130 i potpuno novi turbobenzinski TCe 115. Novi TCe ujedno dolazi i kao najsnažniji 1,2-litreni benzinski motor na tržištu, ali se ističe i izuzetnom efikasnošću sa potrošnjom goriva od samo 5,3 l/100 km, što je ekvivalent 119 grama CO2/km. Sa ovakvom potrošnjom, sa TCe 115 motorom Mégane postaje jednako štedljiv kao i dizelski modeli, te se može pohvaliti dosegom od oko 1.000 kilometara, što je do sada bilo privilegija modernih dizelaša.

Za dodatnu udobnost i sigurnost, Mégane Collection 2012 dobio je sisteme pomoći vozaču, kao što je Visio System, kao i Hill Start Assist koji je prvo postao dostupan za Scénic.

Mégane Collection 2012 u prodaju stiže od marta ove godine u Evropi, a zatim tokom godine stiže u ostatak svijeta, gdje se posebno naglasak stavlja na tržišta Turske, Izraela, Maroka, Alžira, Tunisa, Južne Afrike, Rusije i Argentine.