Noviteti
0

Snimljene prve fotografije novog BMW X3

Sarajevo-x.com
BMW će zamijeniti cijelu svoju porodicu serije 3 tokom naredne tri godine, i to uvođenjem novih modela od kojih je jedan i nova verzija popularnog X3 SUV-a, saznaje britanski Autocar.

BMW također radi na modelu "GT" serije 3 kako bi proširio ponudu svog najprodavanijeg modela iz iste porodice, iako on zasigurno neće zamijeniti Touring, automobil za kojeg se tradicionalno misli da je najpraktičniji.

Frankfurt 2011 je najranije vrijeme i mjesto u kojem ćemo navjerovatnije vidjeti novu seriju 3, dok će se u prodaji vjerovatno naći tek 2012. Touring će se vjerovatno pojaviti kasnije te iste godine.

Prema ovim fotografijama koje su napravljene, novi X3 će biti mnogo veći od njegove trenutne izvedbe na tržištu, što je omogućilo uvođenje modela X1. Za sada se zna da će ovaj automobil imati mnogo više mjesta na stražnjim sjedištima.
Kada krene njegova proizvodnja u 2011.godini, X3 će svoju trenutnu bazu preseliti iz Magna Steyrea u Austriji ka BMW-oj fabrici Spartanburg u Americi u kojoj se također prave X5 i X6.