Noviteti
24

Škoda otkrila Octaviju Laurin & Klement

Klix.ba
Škoda Octavia Laurin & Klement
Uoči predstojećeg Sajma automobila u Ženevi Škoda je objavila fotografije najbolje opremljene Octavije koja se već tradicionalno krije iza naziva Laurin & Klement.

Najbolji paket opreme bit će na raspolaganju uz oba karoserijska oblika Octavije, a automobil će izvana biti prepoznatljiv po jedinstvenim 18-inčnim felgama.

U dio bogate serijske opreme spadaju bi-xenon prednja i LED zadnja svjetla, a tu su i LED dnevna svjetla. Unutrašnjost karakteriše multifunkcionalni četverokraki upravljač obložen kožom, smeđa kombinacija obloga od kože i alkantare, različiti dekorativni dodaci i Canton audio-sistem.

Uz Octaviju L&K Škoda nudi 1,8-litarski benzinski TSI motor sa 180 KS i dvije dizelske dvolitarske TDI varijante sa 150 i 184 KS. Uz slabiji TDI i spomenuti TSI motor nudit će se ručni ili DSG automatski mjenjač, opciono i pogon na sva četiri točka, dok će se snažniji TDI motor nuditi isključivo sa DSG mjenjačem i pogonom preko obje osovine.

Škoda će u Ženevi predstaviti i Octaviju G-TEC koja za pogon koristi kompresovani prirodni gas, a posjetioci će moći vidjeti i varijantu Octavia Scout, kao i konceptni model VisionC, što bi trebala biti buduća coupe varijanta Octavije. Atraktivan paket opreme Monte Carlo, koji se do sada nudio uz Fabiju, sada će se nuditi i uz modele Citigo, Rapid Spaceback i Yeti.