Noviteti
17

Sergio Marchionne: Ferrari neće praviti SUV-ove

Klix.ba
Direktor Ferrarija Sergio Marchionne izjavio je da ne želi vidjeti Ferrarijevog "propetog konjića" na automobilu koji pripada SUV kategoriji.

I dok u ljutom konkurentu Lamborghiniju uveliko rade na produkcijskoj verziji SUV-a, čiji je naziv još uvijek Urus, u Ferrariju očigledno nemaju namjeru priključiti se sve većem broju proizvođača koji dio tržišnog kolača žele dobiti u sve popularnijoj kategoriji SUV automobila.

Marchionne je nedavno izjavio da su u Ferrariju izuzetno zadovoljni sadašnjom potražnjom za njihovim automobilima i da nema apsolutno nikakve potrebe da se ponuda proširi SUV modelom koji je nespojiv s onim što u Ferrariju rade desetljećima. Da bi bio još upečatljiviji, Marchionne je u šali doslovno rekao: "Ako u Ferrariju žele praviti SUV, prije toga me moraju ubiti".

Nakon odvajanja od grupacije FCA (Fiat Chrysler Automobiles), Ferrari svoj put nastavlja samostalno. Marchionne je također naglasio da u Ferrariju, prema planovima do 2019. godine, svoju godišnju produkciju ne žele previše povećavati, a osnovni razlog je održavanje ekskluziviteta njihovih automobila.

Umjesto razmišljanja o SUV-u, u Ferrariju se spremaju za predstavljanje redizajniranog modela FF koji će publika premijerno vidjeti narednog mjeseca na izložbi egzotičnih automobila Concorso d'Eleganza Villa d'Este.