Noviteti
0

Seat predstavio obnovljeni model Alhambra

Klix.ba
Španski proizvođač automobila Seat predstavio je svoj obnovljeni model Alhambra koji donosi kozmetička i tehnička poboljšanja.

Volkswagen je osvježio model Sharan, svoj MVP sa sedam sjedišta, ranije ove godine, a sada je došao red na Seat. Model Alhambra je zategnuo bore, a dobio je redizajnirana stražnja LED svjetla, redizajnirane naplatke i nove boje.

Unutrašnjost je također blago redizajnirana, a to se posebno odnosi na boje, dugmad i ručke. Tu je infotainment sistem sa MirrorLink tehnologijom i 6,3-inčnim ekranom osjetljivim na dodir koji se može povezati sa smartphoneom, koji koristi operativni sistem Android. Sistem sada podržava kontrolu pokretom. Nova Seat Full Link povezivost omogućava povezivanje sa uređajima koji koriste operativne sisteme Android 5.0 i iOS 7.1.

Motori su unaprijeđeni i štedljiviji su za 15 posto. Seat Alhambra će biti dostupan sa 1,4-litarskim TSI motorom koji razvija 149 KS te 2,0-litarskim motorom koji isporučuje 217 KS.

Što se tiče dizelaša, tu su 1,6-litarski TDI motor sa 113 KS i 2,0-litarski TDI sa 148 i 181 KS.

Svi motori osim 1,6-litarskog TDI opciono mogu biti upareni sa DSG mjenjačem koji standardno dolazi sa 2,0-litarskim TSI motorom. Pogon na sva četiri točka je dostupan za verziju 2,0-litarskog TDI motora sa 148 KS.

Seat je unaprijedio sigurnosne i pomoćne sisteme. Model Alhambra dolazi sa multi-collision kočnicama, senzorom za slijepu tačku, sistemom za pomoć pri parkiranju, sistemom za prepoznavanje saobraćajnih znakova, sistemom za otkrivanje umora vozača, DDC adaptivnim sistemom kontrole šasije, sistemom ulaska u automobil bez ključa, sjedištima s masažerima te sistemom za upravljanje dugim svjetlima.

Prodaja počinje najesen.