Noviteti
15

SEAT Ateca predstavljena u Sarajevu

Klix.ba
Jučer je u Sarajevo City Centru (SCC) u Sarajevu u okviru SEAT OPEN OFFICE-a održana prezentacija novog modela SEAT Ateca.

Novi SEAT Ateca je automobil koji nosi prepoznatljiv DNK dizajna kompanije. U Seatovom prvom SUV-u sadržan je raskošan paket tehnologija i inovacija koji brine za više sigurnosti i korisnosti, no prije svega za najveću moguću agilnost, te posebno iskustvo vožnje. SEAT Ateca savršen je automobil za urbani način života, a izvanredna zabava tokom vožnje predstavlja samu srž marke SEAT.

ATECA sadrži najsavremeniju tehnologiju prisutnu u VW Grupaciji. Mnogobrojne stavke su čak isključivo dostupne u premium segmentu automobila. Sva primjenjena tehnologija je u funkciji užitka u vožnji kako za vozača, tako i za putnike.

Zastupljena je najnovija generacija motora sa turbopunjačima, čija se snaga proteže od 115 KS, pa sve do impresivnih 190 KS. Opcionalno prisustvo najmorednijeg pogona na sva četiri točka upotpunjava ovaj užitak. Sistem deaktivacije cilindara u radu benzinskog 1.4 TSI motora smanjuje potrošnju goriva ovog modela na impresivnih 5,2 litara na stotinu pređenih kilometara, čime dostiže vrhunsku ekonomičnost.

Uz to SEAT Ateca sa najnovijom generacijom Easy Connect infotainment sistema i SEAT Full Link tehnologijom nudi najveći stepen povezivosti: Media System plus, sa zaslonom veličine 8'' i Connectivity Box u središnjoj konzoli modela SEAT Ateca, koji po prvi put omogućava bežično punjenje smartphonea.

Treba istaći da SEAT Full Link tehnologija omogućava povezivost praktično svih smartphonea. Zajedno sa MirrorLink tehnologijom, tehnologija Full Link također sadrži funkcije platformi Apple CarPlay i Android Auto.

Osim već navedenih tehnologija tu su i: SEAT drive profile, Full LED svjetla, te mnogobrojni sistemi zaštite kao što su: Emergency Assist, prepoznavanje saobraćajnih znakova na cesti, Front Assist automatska regulacija razmaka, upozorenja na promet straga (Rear Traffic Alert) ili funkcija prikaza iz ptičije perspektivee (Top View camera).

S druge strane, s vanjskom dužinom od 4,36 metara, model Ateca nudi najbolju iskorištenost prostora u svome segmentu, s maksimalnom dužinom unutrašnjosti i prtljažnikom zapremine 510 litara.

Također, Ateca je među najlakšim vozilima u svome segmentu.

"Naravno uživanje nije potpuno ukoliko je nedostižno za priuštiti, te je stoga početna cijena ovog modela od 36.900 KM snažan signal da kupci možda po prvi put mogu priuštiti sebi ono što doista žele", izjavio je Senad Trnka, Brand Manager Seata za BiH.

Svi koji su zainteresovani za Novi SEAT Ateca, ili bilo koji drugi model Seata, imaju mogućnost da tokom dana SEAT OPEN OFFICE-a u SCC-u u periodu od 1. do 5.10.2016. godine upoznaju novi model, dobiju ponudu, ili zaključe kupovinu vozila. Dodatna pogodnost za kupce tokom trajanja SEAT OPEN OFFICE-a je finansiranje putem Porsche Leasinga sa nks od 3,99%.