Noviteti
20

Rolls Royce priprema crossover model

Klix.ba
Pretpostavka kako bi mogao izgledati Rolls Royce crossover
Pretpostavka kako bi mogao izgledati Rolls Royce crossover
Nakon što su brojne ekskluzivne i egzotične marke pokleknule pred trendovima i u svoju ponudu uvrstile SUV-ove i crossovere koji su tako atipični za njih, činilo se da je jedino Rolls Royce ostao vjeran svojoj tradiciji. Ipak, i oni su odlučili to promjeniti.

Današnjim saopštenjem Rolls Royce je i zvanično potvrdio ono o čemu se već neko vrijeme nezvanično govorilo. Naime, ova engleska marka poznata po ekskluzivnim i superluksuznim limuzinama započela je razvoj jednako ekskluzivnog i superluksuznog crossovera.

Jasno, u svom saopštenju i u ovako ranoj fazi Rolls Royce nije precizirao čak ni to da li će biti riječ o crossoveru ili možda SUV-u, ali su istakli da je riječ o modelu koji će biti izuzetno upečatljiv i raskošnih proporcija, te da će biti u stanju savladati bilo kakav teren ili cestu.

Dodatno su istakli da će taj njihov model biti ekstremno luksuzan i da će itekako biti dostojan isticanja prepoznatljivog "spirit of ecstasy" amblema.

Rolls Royce nije objavio kada se njihov novi model može očekivati na tržištu, ali je poznato da će biti zasnovan na potpuno novoj aluminijumskoj platformi.