Noviteti
0

Renault predstavio redizajnirani Clio

Klix.ba
Kompanija Renault je predstavila svoj redizajnirani model Clio za 2017. godinu koji donosi brojna poboljšanja u odnosu na prethodnika.

Aktuelna četvrta generacija modela Clio se pojavila na tržištu 2012. godine te je bila prvi model s novim dizajnerskim jezikom francuskog brenda. Sada je Clio "zategnuo bore" te dolazi s redizajniranom prednjom maskom i full-LED svjetlima. Određene verzije će imati LED Pure Vision farove. Kao što se moglo i očekivati, u ponudi su i četiri nove boje, novi setovi naplataka i ukrasi.

Clio je dobio i 1,5-litarski dizelski motor iz dCi porodice koji razvija 110 KS, a uparen je sa šestostepenim manuelnim mjenjačem. U ponudi je i TCe 120 motor s novim šestostepenim mjenjačem, čime je ponuda opcija motora i mjenjača povećana na jedanaest.

Kupci će moći kupiti i novi R&Go infotainment sistem koji se pridružuje već dostupnim Media Nav Evolution i Renault R-Link Evolution sistemima. Na listi je i Bose audio sistem.

Renault će narudžbe primati od ljeta, a verzija Initiale Paris će biti dostupna odmah nakon početka prodaje. Ona podrazumijeva ekskluzivnu Givre sivu boju karoserije, upravljač presvučen Nappa kožom, što je slučaj i s ručicom mjenjača, specijalne panele vrata, ukrase instrument table, kao i kožom presvučena sjedišta u crnoj ili crno-bijeloj boji.