Noviteti
0

Renault iznova definiše MPV segment: Predstavljen Scenic četvrte generacije

Klix.ba
20 godina nakon predstavljanja prvog Scenica Renault je predstavio četvrto izdanje jednog od najpopularnijih monovolumena.

Najnoviji Scenic sa sobom donosi svježe dizajnerske detalje u koje je "upakovana" najmodernija tehnologija. Iako se na prvi pogled može učiniti da je novi Scenic tek povećana verzija Renaultovog crossovera Captur, pažljivijim posmatranjem vidi se mnogo novih originalnih detalja.

U poređenju sa prethodnom generacijom novi Scenic duži je 40 i širi 20 milimetara. Zasnovan na konceptnom modelu R-Space, Renaultov MPV ima kratak prednji poklopac motora i prednja kućišta svjetala koja su dizajnirana u obliku slova C, a uz bogatije pakete opreme stižu sa LED tehnologijom. Bez obzira na paket opreme novi će Scenic uvijek biti postavljen na 20-inčnim felgama na kojima su gume dimenzija 195/55.

Moderno dizajnirana unutrašnjost vjerno oslikava aktuelne trendove na kojima insistiraju u Renaultu. Zapremina prtljažnika sada iznosi 572 litra, a dodatnih 63 litra raspoređeno je po različitim pretincima u putničkom prostoru. Za putnike na zadnjim sjedištima tu su preklopivi stolići i dva USB konektora.

Motorna ponuda sastoji se od 1,5 i 1,6-litarskih dCi dizelskih motora čija je snaga u rasponu od 95 do 160 KS. Za ljubitelje benzinaca tu su dva TCe turbo motora koji nude 115 i 130 KS.

Na podugačkoj listi opcija bit će i sistem upravljanja preko obje osovine 4CONTROL s kojim će se moći kombinovati sistem MULTI-SENSE uz koji se vozaču pruža mogućnost personalizacije odziva s papučice gasa, preciznosti upravljača i brzine izmjena stepeni prenosa automatskog mjenjača sa dva kvačila (EDC). U ponudi je i masažna funkcija vozačkog sjedišta.