Noviteti
23

Renault Clio Initiale Paris predstavljen u Francuskoj

Klix.ba
Kompanija Renault je predstavila u Parizu Clio sa luksuznim paketom opreme.

U maju prošle godine je Renault najavio planove za uvođenje opreme Initiale Paris, a sada je Clio postao prvi model koji je prošao taj tretman. Njegova cijena u Francuskoj iznosi 21.500 eura.

Najveće promjene se odnose na eksterijer, automobil je dobio elegantnija LED dnevna svjetla koja su pomjerena sa centralnog dijela i integrisana u farove.

Maglenke i završetak izduvne cijevi sada izgledaju drugačije, a u ponudi su i tri vrste 17-inčnih naplataka od legura.

Unutrašnjost je urađena u dva tona sa natpisima "Initiale Paris" na sjedištima i upravljačem. Dodatnu opremu predstavlja panoramski krov koji košta 400 eura, a za rezervni točak je potrebno platiti 120 eura.

Osnovni model pokreće trocilindrični 0,9-litarski TCe motor s turbopunjačem, koji isporučuje 90 KS. Kupci mogu odabrati i snažniji 1,2-litarski TCe motor, koji razvija 120 KS i uparen je sa šestostepenim EDC mjenjačem. Cijena ovog modela je 23.600 eura.

Kada je riječ o dizelašima, u ponudi je samo 1,5-litarski dCi motor koji isporučuje 90 KS. Može biti uparen sa petostepenim manuelnim mjenjačem ili EDC mjenjačem. Prva verzija košta 23.800, a druga 25.200 eura.

Prezentacija Renaulta Clio Initiale Paris će biti upriličena narednog mjeseca na Sajmu automobila u Parizu.