Novi crossover iz Renaulta
4

FOTO / Renault Captur mijenja svakodnevicu

Klix.ba
Istorija je pokazala da Renault nikada nije prestao istraživati nove ideje i mijenjati konvencionalno poimanje automobila. Novi dokaz jeste Captur, Renaultov prvi urbani crossover koji se jasno ističe u saobraćaju.

Uz novi Clio IV, Captur predstavlja sljedeći korak u Renaultovoj dizajnerskoj ofanzivi koju predvodi Lauren van den Acker.

“Renault Captur je kompaktan, nenametljiv crossover, koji je maksimalno jednostavan za korištenje i koji nosi tipične Renault gene” - izjavio je Benoit Bochart, direktor proizvodnog programa A/B segmenta.

Renault Captur - crossover izvana Capturove pažljivo izbalansirane i skladne fluidne linije stvaraju izražajan stav, dok robusni izgled korijene vuče od istoimenog koncepta. Sve zajedno rezultira izrazito dinamičnim izgledom. Kombinacija kompaktnih mjera, povišenog rastojanja od tla, velikih točkova i štitnika karoserije, čini svakodnevnu vožnju maksimalno ugodnom. Renault Captur će nuditi brojne opcije podešavanja prema individualnim željama, a već standardno dolazi sa dvobojnom bojom karoserije, odnosno atraktivnim kontrastom krova i ostatka karoserije.

Renault Captur - MPV iznutra Uprkos kompaktnim mjerama (dužina 4,12 metara), Captur nudi naglašen osjećaj prostranosti. Njegova ekskluzivna kabina veselih boja nudi ugodnu atmosferu, a tu su brojne opcije podešavanja. Captur nudi udobnost dostojnu velikih MPV vozila, te kvalitete kao što su visoka pozicija sjedenja, veliki prtljažnjik, modularni enterijer i slično. Captur nudi i opremljenost na nivou osjetno skupljih i većih automobila, a neki od elemenata su hands-free ulazak, pomoć pri kretanju uzbrdo i parking senzori. Tu je i R-Link multimedijalni sistem sa ekranom osjetljivim na dodir, te Arkamys audio sistem.

Renault Captur - u vožnji kao kompaktni gradski automobil Captur je postavljen na platformu novog Clija IV, koja postavlja mjerila u B segmentu, kada je u pitanju užitak u vožnji. Kao takav, Captur nudi vrhunsku voznu dinamiku. Ponuda benzinskih i dizelskih motora uključuje posljednja dostignuća Renault tehnologije, a posebna je pažnja posvećena smanjenju potrošnje i štetnih emisija.

Renault Captur će se proizvoditi u tvornici u španskom Valladolidu, a zvanično će predstavljanje biti upriličeno na sajmu automobila u Ženevi u martu 2013. godine.