Noviteti
0

Redizajnirani Hyundai ix35 stigao i u BiH

Klix.ba
Nova unaprijeđena verzija drugog po redu najprodavanijeg modela Hyundaija u Evropi ikad, Hyundai ix35 stigla je na naše tržište. Pored osvježenja izvana i iznutra, povećana je snaga motora, te je kao opcija dodan automatski mjenjač za benzinske motore.

Osvježeni ix35 može se pohvaliti i sa mnoštvom tehnoloških unaprijeđenja, koje istog čine još privlačnijim za evropskog kupca. Još od lansiranja prvog modela u martu 2010. godine, ix35 je ostvario dosta visoku razinu potražnje kod potrošača. Postao je najprodavaniji model Hyundaia u historiji , te je premašio sva očekivanja kompanije. Hyundai je upravo do marta 2013. godine prodao preko 200 hiljada jedinica SUV vozila C segmenta u Evropi.

Jedno od najvećih unaprijeđenja ovog modela biti će upravo zamjena 2.0-litarskog benzinskog motora sa super efikasnim "Nu" 2.0 litarskim GDI motorom (Gasoline Direct Injection). Motor je razvijen u razvojnom i istraživačkom centru Russelhaimu, Njemačka, i ima snagu od 166 KS i zadovoljava Euro-5 standard. Novost su i sjedišta sa grijanjem, prednji parking senzori, a kao opciju kupci će moći odabrati i 4.2 inčnu TFT supevision komandnu tablu koja vozaču daje izvrsnu preglednost i vidljivost informacija. Evropski kupci moći će izabrati poboljšani audio i navigacioni sistem.

Novitet na tržištu je također 1.6 GDI benzinski motor sa 135 KS i isti se može naći po promotivnoj cijeni već od 32.950 KM. Pored ovih motora u ponudi su standardni 1.7 CRDI dizelski sa 115 KS sa pogonom na dva točka, te 2.0 CRDI dizelski motor od 184 KS sa pogonom na dva i četiri točka. Ono što je takođe novitet za razliku od prethodnog modela to jeste da bez obzira na motor svi dolaze u standardu sa 6-brzinskim mjenjačem. Dokaz tome da sve nije ostalo samo na lijepom dizajnu, jestu dodaci po pitanju aktivne i pasivne sigurnosti (maksimalnih 5 zvjezdica Euro NCAP) pa se tako ovaj modelsvrstava u sam vrh u svojoj klasi po pitanju sigurnosti

Za bolje osvjetljenje Hyundai je ponudio Bi-Xenon prednja svjetla po prvi put na ovom modelu kao opciju, te LED prednja dnevna svjetla kao standard, dok zadnja LED svjetla možete pronaći u većim paketima opreme. Osvježena je unutrašnjost vozila u svakom pogledu, sjedišta i unutrašnje obloge vrata su urađene sa vrhunski kvalitetnim materijalima, držači za čaše su osvjetljeni, a vjetrobransko staklo je blago zatamnjeno što dodatno osvježava izgled ovog vozila. Pored svih detalja u većim paketima opreme možete pronaći i novi izgled krovne antene u obliku peraja morskog psa koja dodatno daje oštrinu ovom vozilu.

Osvježeni ix35 za razliku od prethodnog modela se može pronaći u više standardnih oprema, pa time će svim zainteresiranim i izbor biti olakšan, krenuvši od standardnog paketa opreme Silver koji može zadovoljiti vaše osnovne potrebe, ili do maksimalno opremljenog Platiniuma koji podrazumjeva Panorama krov, kožni paket sjedišta i navigaciju..Cijena ix35 F/L za dizelske motore kreće se od 43.490 KM za 1.7 CRDI 2WD dizelski motor do 65.650 KM za maskimalno opremljeni 2.0 CRDI dizelski motor sa automatskim mjenjačem i naravno pogonom na četiri točka.

Redizajnirani ix35 za evropsko tržište proizvodi se u najsavremnijoj europskoj fabrici u Češkoj, Našovice.

Vezani članci