Noviteti
0

R-Design specifikacija za hibridni Volvo V60

Klix.ba
U Volvu su objavili da će se njihov hibridni model V60 uskoro moći kupiti uz znatno atraktivnije "pakovanje" koje se krije iza naziva R-Design.

Takav V60 izvana će biti prepoznatljiv po drugačije dizajniranom prednjem odbojniku i maski hladnjaka, a dorađen je i zadnji difuzor zraka.

Automobil je postavljen na 18-inčnim Ixion aluminijskim felgama. Unutrašnjost je dobila sportska sjedišta, nove papučice i posebne podne prostirke, a u dio standardne opreme spada i sistem 'Volvo On Call' koji vlasniku omogućava pristup različitim funkcijama automobila posredstvom aplikacije koju nude pametni mobilni telefoni. Hibridni V60 R-Design pokreće kombinacija dizelskog i elektro-motora.

2,4-litarski 5-cilindarski turbo dizel na prednju osovinu isporučuje 215 KS i 440 Nm obrtnog momenta. Za prijenos snage je zadužen 6-stepeni automatski mjenjač. Za pogon zadnje osovine tu je elektro-motor koji razvija 70 KS i 200 Nm obrtnog momenta.

Energija stiže iz litijum-ionskih baterija kapaciteta 11,2 kWh koje su smještene ispod poda prtljažnika. U hibridnom radnom režimu, uz prosječnu potrošnju koja je manja od dva litra na 100 kilometara, V60 može preći 1.000 kilometara, a njegova autonomija u situaciji kada ga pokreće samo elektro-motor iznosi 50 kilometara.

Automobil od 0 do 100 km/h stiže za 6,9 sekundi.