Noviteti
0

PSA predstavila novi Citroen Jumper i Peugeot Boxer

Klix.ba
Vrlo uspješni i popularni privredni modeli marki Citroen i Peugeot dobili su svoje novo izdanje. Kako je praktično riječ o istim kombijima s minimalnim razlikama, Jumper i Boxer opet ne tržište stižu skoro istovremeno i donose pregršt novosti koje će olakšati život njihovim korisnicima.

U ponudi na našem tržištu je Citroën Jumper Kombi s dva nivoa opremljenosti: Kombi i Kombi Loisirs s dizelskim motorima HDi 110, 130 i 150 BVM6. U ponudi je također Citroën Jumper Šasija i Sanduk s dizelskim motorima HDi 130, 150 i 180 BVM6 te dužinama L3 i L4.

Najprodavanija verzija Citroën Jumper Furgon je u ponudi s dizelskim motorima HDi 110, 130, 150 i 180 i ručnim mjenjačem sa šest brzina. U ponudi su dva nivoa opremljenosti: Furgon i Furgon Nivo2. Nivo opremljenosti FURGON već u serijskoj opremi ima ABS+AFU, daljinsko centralno zaključavanje, desna bočna klizna vrata, električne podizače prednjih stakala, ESP+LAC+ASR+pomoć pri pokretanju na kosini, sjedište vozača podesivo po visini, upravljač podesiv po dubini, zračni jastuk za vozača i drugo.

Nivo opremljenosti FURGON Nivo2 ima u serijskoj opremi kao i oprema FURGON + električne grijane retrovizore, klima uređaj, radio CD MP3 + BlueTooth + ekran osjetljiv na dodir, regulator brzine (uz motor HDi 180), regulator/limitator brzine (uz motore HDi 110, 130 i 150) i drugo.

Novi Citroën JUMPER raspolaže vrhunskom konstrukcijom kad je riječ o korisnoj zapremini s obzirom na dimenzije i vrhunskom ergonomijom uz:

  • najveću širinu tovarnog prostora u klasi - 1,42 m između unutrašnjih rubova blatobrana,
  • korisnu širinu od 1,87 m,
  • korisnu dužinu na nivoui najboljih furgona do 4,07 m,
  • korisnu zapreminu od 8 do 17 m3.

Novi Citroën JUMPER nudi i optimalnu pristupačnost kako bi se olakšalo svakodnevno rukovanje:

  • bočna klizna vrata do 1,25 m širine,
  • zadnja vrata do 2,03 m visine, najbolje ocijenjena u kategoriji,
  • otvaranje zadnjih vrata za 96°, može se povećati na 180° zahvaljujući graničniku koji se uvlači, a uz doplatu do 270°,
  • prag tovarnog prostora od 49,3 do 60,2 cm,
  • zadnji pneumatski ovjes povećava razmak od tla za 7 cm, a istovremeno osigurava jednaku visinu vozila bez obzira na masu tereta.

Novi Peugeot Boxer je nastavak ofanzive francuskog proizvođača na tržište lakih komercijalnih vozila, gdje već sada zauzima visoku poziciju u pogledu kvaliteta i ekonomičnosti.

Pouzdanost i trajnost novog Boxera dokazana je posebnim testovima kao što je izloženost na temperaturama od -20ºC do + 40ºC u periodu od 1.500 sati zbog osiguravanja otpornosti na starenje komponenti i materijala koji se koriste. Posebna pažnja je posvećena kontroli kvaliteta sa više od 1.800 kozmetičkih i funkcionalnih provjera na svakom vozilu.

Novi Peugeot Boxer nudi širok izbor opreme omogućavajući da kabina svakog vozila postane mobilni ured te se u ponudi može pronaći i novi asortiman audio sistema sa DAB digitalnim sistemom koji nudi Bluetooth bežičnu konekciju te USB port.

Troškovi održavanja novog modela su među najnižima na tržištu zahvaljujući većim kočnicama za poboljšanje performansi, te dobra raspodjela težine i prednji pogon koji omogućavaju korištenje standardnih guma od 15" koje su najekonomičnije na tržištu.