Noviteti
0

Prvi problemi za Porscheov trkaći 919 Hybrid

Klix.ba
Prilikom višesatnog testiranja koje je obavljeno na francuskom trkalištu Paul Ricard fabrička ekipa Porschea, koja se intenzivno priprema za ovogodišnje učešće u WEC-u (World Endurance Championship) u klasi LMP1, imala je određenih tehničkih problema s automobilima koji su prouzrokovali neplanirana zadržavanja u servisnoj zoni, ali u ekipi smatraju da i pored toga sve zajedno ide u pravom smjeru.

Na stazi su istovremeno bile obje Porscheove posade, koje su nakon svega uspjele preći 4.756 testnih kilometara.

Neki od vozača prvi put su vozili u noćnim uslovima, što je bila odlična prilika za postizanje potrebnog iskustva koje će im svakako trebati na 24-satnim trkama poput legendarnog Le Mansa.

"Testiranje je bilo veoma zahtjevno za cijelu ekipu, jer je ovo prvi put da smo na stazi istovremeno imali oba automobila, što osjetno podiže potreban nivo logističke podrške i koordinacije ekipe. Nakon svega smo došli do zaključka da moramo poboljšati stvari u smislu pouzdanosti naših automobila, ali uz ekipu kakvu imamo sve će uskoro doći na svoje mjesto", rekao je šef tima Andreas Seidl.

Iza upravljača dva LMP1 Porschea 919 Hybrid, koji će ove godine nastupati na trkama izdržljivosti, bit će Romain Dumas, Neel Jani, Marc Lieb, Timo Bernhard, Brendon Hartley i Mark Webber.