Noviteti
19

Prvi Dodge Challenger SRT Hellcat ide na aukciju

Klix.ba
Iz Dodgea je stigla vijest da će njihov prvi produkcijski Challenger SRT Hellcat sa brojem šasije VN0001 biti ponuđen na aukcijskoj prodaji u Las Vegasu (SAD) 27. septembra.

Obojen posebnom crvenom bojom (Stryker Red), koja je inače rezervisana za supersportski model Viper, Challenger SRT Hellcat nosit će posebne oznake i imati unutrašnjost obloženu crnom kožom.

Pored toga, kupac će dobiti i neobičnu dokumentaciju u elektronskoj formi koja sadrži "rodni list", nekolicinu fotografija i videomaterijala koji se odnose na premijerni produkcijski Challenger.

"Automobil ćemo ponuditi na aukciji humanitarnog karaktera i onaj ko ga kupi zaista će imati apsolutno unikatan kolekcionarski primjerak", rekao je izvršni direktor Dodgea, Tim Kuniskis.

Najsnažniji "muscle car“ proizveden do sada pokreće 6,2-litarski V8 motor koji uz podršku mehaničkog kompresora razvija 707 KS.

Vrijednost najvećeg obrtnog momenta iznosi 880 Nm. Prijenos snage na zadnju osovinu vrši se preko 8-stepenog automatskog mjenjača.