Noviteti
3

Prvi detalji novog Audija A4

Klix.ba
Pojavilo se nekoliko nezvaničnih fotografija koje djelimično otkrivaju izgled nove generacije Audija A4, a koji će svoju premijeru imati tek iduće godine.

fotografije koje su "procurile" na internet pokazuju da će novi A4 imati još agresivniji dizajn sa primjetno oštrijim linijama, što se usotalom i moglo očekivati nakon dolaska novog TT-a.

Jedina fotografija vanjskog izgleda otkriva prednja svjetla, koja će imati LED pokazivače svjetla i dnevno svjetlo, kao i novi detalj u oblikovanju svjetala sa "zarezanom" donjom ivicom svjetla, a koja osliava oblik prepoznatljive maske. Iako je "single frame" maska prepoznatljiv detalj svakog Audija i ona je doživjela izmjene. Slično kao na novom TT-u, i novi A4 dobiće masku izrazito štrih ivica koje dodatno ističu agresivan i moderan dizajn.

Uz fotografiju prednjeg dijela novog A4 pojavila se i detaljna fotografija unutrašnjosti, a ona otkriva da će novi A4 dobiti potpuno novu i redizajniranu centralnu konzolu, gdje će se posebno isticati nove ručice mjenjača, ekran infotainment sistema, dok su i kontrole klimatizacijskog uređaja značajno izmjenjene i prilagođene novom dizajnu.

Audi je potvrdio da će novi A4 biti predstavljen krajem avgusta ili početkom septembra ove godine, malo prije svoje svjetske premijere koja je zakazana za sajam automobila u Frankfurtu. novi Audi A4 biće zasnovan na novoj MLB platformi i biće u prosjeku oko 100 kilograma lakši od uporedivog modela prethodne generacije.

Ponuda motora biće sačinjena od dizelskih benzinskih i hibridnih pogona, gdje će se raspon snage u početku prodaje kretati od 120 do 326 KS.