Prije premijere u Parizu
1

FOTO / Prve fotografije nove Dacije Logan

Klix.ba
Prije nego što je došlo vrijeme za zvaničnu premijeru na sajmu automobila u Parizu u javnosti su se pojavile fotografije druge generacije Dacije Logan.

Iako već na prvi pogled izgleda prepoznatljivo, novosti i izmjene na novom Loganu su itekako primjetne. Naravno, dizajn ne donosi ništa revolucionarno, nego predstavlja blagu evoluciju do sada poznatih oblika na svim modelima Dacija.

Tako je prednji dio u potpunosti nov, sa agresivnijom i modernijom maskom koja će očito biti implementirana na svaku Daciju. Primjetno bolje i savremenije izgledaju i prednja svjetla, dok prednji odbojnik sada izgleda privlačnije zahvaljujući istaknutom i velikom otvoru za zrak kao i dobro oblikovanim kućištima za maglenke.

Profil novog Logana otkriva da je koncepcija automobila ostala identična, iako se mogu primjetiti osjetno oblije linije, kao i snažnije izraženi blatobrani.

Zadnji dio je također temeljito obnovljen, pa je poklopac prtljažnika u potpunosti novog oblika, dok najveću novost predstavljaju stop svjetla koja su modernija, veća i sada dublje zadiru u bokove karoserije.

Najveća i najbolja novost svakako je redizajnirana unutrašnjost. Iako je već u sličnom izdanju viđena u Lodgyu i obnovljenom Dusteru za Logan ovo predstavlja veliki iskorak naprijed, kako zbog kvalitetnijih materijala tako i zbog bolje ergonomije.

Potpune zvanične informaicje još uvijek treba sačekati, kako i potvrđenu ponudu motora, ali već sada se zna da bi Logan mogao dobiti i 0,9-litarski trocilindarski motor koji proizvodi 90 KS.