Noviteti
0

Prve fotografije nove "Bube"

Sarajevo-x.com
Maskiran tako da izgleda kao prethodni model, testni automobil ipak otkriva niže postavljen i manje zaobljen okvir vjetrobrana i nova vrata što zajedno doprinosi nižem i sportskom stavu.

Izvori bliski kompaniji "Volkswagen" su nedavno otkrili da će nova "Buba" biti radikalno dizajnirana, te da neće ličiti na obični mali autmobil sa manjim poboljšanjima.

Platformu će dijeliti sa VW modelom Jetta i proizvoditi će se zajedno sa ovim automobilom u postrojenju u Puebli u Meksiku nakon predstavljanja na sajmu automobila u Detroitu koji će se održati u januaru sljedeće godine.

U ponudi motora će se naći 1,2-litarski sa 104 KS, 1,4-litarski sa 160 KS i 2,0-litarski sa 210 KS. Verzija sa petocilindričnim 2,5-litarskim motorom sa 170 KS nije namjenjena za evropsko nego za američko tržište.

Što se tiče dizelskih motora, dostupni će biti 1,6-litarski sa 105 KS i 2,0-litarski TDI sa 140 KS.

Hibrid je također planiran, sa pogonom sličnim kao kod Jette CC sa ovogodišnjeg sajma automobila u Detroitu koja posjeduje 1,4-litarski motor sa turbopunjačem i 150 KS u kombinaciji sa električnim motorom od 27 KS.