Noviteti
0

Project C predstavljen na Interavto salonu u Moskvi

FENA
Na autosalonu u Moskvi Interavto 2007. Lada je službeno predstavila novitet pod imenom Project C. Riječ je o Ladinom konceptu klasične limuzine sa četvora vrata koji je nastao zajedničkim radom Rusa i austrijsko-kanadske kompanije Magna na čijem je čelu Frank Stronach.

Sa Magnom Lada planira razvoj još nekoliko modela na platformi Projecta C. U planu su model sa pet vrata, karavan, van i - crossover. Lada Project C inače je teška 1.270 kg, a dugačka je 4,57 metara, široka 1,797 m i visoka 1,525 metara. Dizajn je nešto moderniji, ali prvenstveno treba pohvaliti bogatu opremu koja uključuje ABS, EBD i ESP, ISOFIX dječja sjedala, prednje i bočne zračne jastuke, xenon svjetla, zatezače sigurnosnih pojaseva...

Nova Lada ima i putni kompjuter, parking senzore, atermička stakla, električne podizače stakala, grijanje retrovizora, centralno daljinsko zaključavanje... Teško je međutim kazati što će od svega nabrojenog imati serijska verzija Lade Project C koja će se prodaji pojaviti 2009. godine. Kao pogon će imati 1.6 i 2.0 litrene motore sa 102 i 140 KS. Lada se slabijim motorom će juriti 180 km/h i trošiti u prosjeku 7 l/100 km. Sa agregatom od 140 ’konja’, Ladi će najveća brzina biti 202 km/h uz potrošnju od 8,3 l/100km benzina.