Noviteti
0

Premijera Daewoo Lacettija u Frankfurtu

Klix.ba
Sportski i dinamičan novi Daewoo Lacetti će imati svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Frankfurt Auto Showu.

Daewoo će ovim novim i atraktivnim modelom upotpuniti prazninu u svojoj gami kompaktnih modela.

Lacetti se očekuje u prodajnim salonima širom Evrope u februaru 2004. godine, a potencijalnim kupcima će nuditi izbor od tri pogonska agregata sa ručnim ili automatskim mjenjačem.

Karakterisati će ga moderan italijanski dizajn, za koji je odgovoran Giugiarov Italdesign, visoka razina opremljenosti i izvrsna ponuda u odnosu na cijenu.

Relativno dugačak međuosovinski razmak od 2.600 mm sa kratkim prevjesima i naglašenim lukovima blatobrana daju Lacettiju bočni izgled iznimno dinamičnog automobila.

Iz Daewoo-a najavljuju i veoma praktičnu i prostranu unutrašnjost bez obzira na kompaktan izgled a to potvrđuju podatkom da nazad na raspolaganju stoji 932 mm mjesta za noge, što je rezultat za sami vrh klase.

U paleti motora će se kao što smo već napomenuli nalaziti tri benzinska agergata a početnu ponudu će predstavljati 1.4 litreni četverocilindraš sa 92 KS pri visokih 6.000 okr/min i koji Lacettiju omogućava ubrzanje od 0 do 100 km/h za 11,6 sekundi i maksimalnu brzinu od 172 km/h. Prosječna potrošnja prema fabričkim podacima će se kretati oko 7.2 litra na 100 kilometara.

U sredini ponude nalazi se 1.6 litreni benzinac sa 109 KS koji Lacettiju obezbjeđuje maksimalnu brzinu od 187 km/h i ubrzanje 0-100 km/h za 10.7 sekundi.

Najbrži i zasad najsportskiji Lacetti će biti onaj sa 1.8 litrenim motorom sa 122 KS. Lacettiju će uz ovaj motor od 0 do 100 km/h biti potrebno 9.5 sec a biti će sposoban za maksimalnu brzinu od 194 km/h. Usprkos ovim (skoro) sportskim performansam iz Daewoo-a obecavaju da se prosječna potrošnja neće popeti više od 7.5 litara na 100 kilometara.