Noviteti
22

Predstavljen Renault Mégane Grand Coupé, mijenja model Fluence

Klix.ba
Francuski proizvođač automobila Renault predstavio je svoj Mégane Grand Coupé koji je postao treći član porodice modela iz C segmenta u Evropi. Prošlog mjeseca su informacije o nasljedniku modela Fluence "procurile" na internet, a kompanija je sada odlučila objaviti zvanične detalje.

Kada je riječ o dizajnu, sedan ima prepoznatljiv izgled prednjeg dijela s farovima u obliku slova C i masivni Renaultov znak na rešetki hladnjaka. Unutrašnjost nudi mnogo prostora, posebno putnicima na stražnjem sjedištu, a tu je i prostrani prtljažnik zapremine 508 litara. Prtljažnik se otvara pomoću hands-free sistema Eay Trnunk Access.

Baš kao što je slučaj s hatchbackom i sedanom, sedan je dobio dva benzinska agregata sa 115 i 130 KS te tri dizelaša koji razvijaju 90, 110 i 130 KS. U zavisnosti od odabira motora, na raspolaganju su petostepeni i šestostepeni manuelni, šestostepeni automatski i sedmostepeni automatski mjenjač.

Različiti paketi opreme uključuju 7-inčne TFT digitalne brojčanike, 8,7-inčni I-surface multimedijalni tablet, R-LINK 2, MULTI-SENSE, head-up ekran u boji i još mnogo toga.

Novi Mégane Grand Coupé će se proizvoditi u Renaultovom postrojenju u Bursi u Turskoj, a izvozit će se u više od 20 zemalja širom svijeta, uključujući Alžir, Saudijsku Arabiju, Australiju, Bugarsku, Hrvatsku, Egipat i Ujedinjene Arapske Emirate.